Použití:
Obaly NaloForm a NaloBar jsou vhodné pro všechny druhy vařených masných výrobků a šunek s požadavkem prodloužené trvanlivosti těchto výrobků.
Tyto obaly splňují téměř všechny požadavky potravinářského průmyslu, a to zejména díky dosažení potřebných vlastností, kterými jsou stálost kalibru a tvaru, vynikající smršťovací vlastnosti, excelentní barierové vlastnosti proti prostupu vodních par a kyslíku.
Doporučení ke zpracování
Máčení-Roubíky až do máčení musí být uchovány v uzavřených plastových pytlích, dobá
máčení cca 30 min. přířezy, 45 min. roubíky, teplota vody 20-30 °C (při vysovkém stupni
řásnění a celoplošném potisku je nutné prodloužit dobu máčení až na 60 min.)
Plnění a uzavírání-Roubík otevíráme na straně barevného klipu a plníme na doporučený
plnící kalibr. Uzavírání se provádí na běžných klipovacích strojích. Nutno dbát na správnou
velikost klipů. Plnící trubka by měla být o něco menší než je otvor v roubíku.
Vaření/chlazení-Vařit na požadovanou teplotu v jádře, poté zchladit, nejlépe sprchováním
na teplotu v jádře (menší než 25 °C). Vyvarovat se rychlého zchlazení a umístění v chladírenských
boxech u ventilátorů.
Skladování-Skladovat vždy v originálním kartonu v chladu a na suchém místě. Obaly chránit
před mrazem. Při dodržení těchto doporučení je garanční doba na funkčnost těchto
obalů 24 měsíců.
technická data
Potravinářská nezávadnost
Obaly NaloBar/NaloForm odpovídají požadavkům § 30,31 zákona o potravinách, potravinářských potřebách, krmných
prostředcích dle LFGB a přiřazení spotřebních přemětů a příslušných doporučení spolkového institutu umělých
obalů pro vyhodnocení risik (BfR), jakož i předpisům 2002/72/EG a jejich rozšířením.